Sunday, July 17, 2011

မိခင္ႏို႔ခ်ိဳတိုက္ေကၽြးျခင္းဟာ မိခင္အတြက္လည္းေကာင္းက်ိဳးရွိေန

အေမရိကန္ႏိုင္ငံ ဟားဗတ္ ေဆးပညာေက်ာင္းမွ      သုေတသီ တဖြဲ႔ရဲ့ေလ့လာခ်က္အရ မိခင္က ႏို႔ခ်ိဳ
တိုက္ေကၽြးျခင္းဟာ ကေလးေရာ မိခင္အတြက္ပါ   ေကာင္းက်ိဳးရွိေနျပီး တႏွစ္ၾကာ ႏို႔တိုက္ပါက အမ်ိဳး
အစား-၂ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ အလားအလာ ကို မိခင္မွာ    ၁၅ ရာခုိင္ႏဳန္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးတယ္လုိ႔သိရပါတယ္။

ႏို႔တိုက္ျခင္းရဲ့ အာနိသင္ဟာ ေနာက္ဆံုးကေလးေမြးဖြားျပီး     ၁၅ ႏွစ္ၾကာတဲ့အထိ ကာကြယ္မႈေပးေန
တယ္လို႔ဆိုပါတယ္။သုေတသနရလဒ္ရဲ့အဆိုမွာ ကေလး  ၂ ဦး ရယူျပီး တဦးစီကို တႏွစ္ၾကာ ႏို႔တိုက္ခဲ့
ပါက ဆီးခ်ိဳအလားအလာကို သံုးပံုတပံုထိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးတယ္လုိ႔သိရပါတယ္။ယခင္ ေလ့ေလာခ်က္မ်ား
အရ ႏို႔ခ်ိဳတိုက္ေကၽြးျခင္းဟာ  အင္ဆူလင္ဓာတ္အထိအေတြ႔ေကာင္းျခင္းနဲ႔ အခ်ိဳဓာတ္ျပီးျခင္း သတၱိတုိ႔
ကိုျဖစ္ေပၚေစတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။ထိုအခ်က္ ၂    ခုစလုံးက ဆီးခ်ိဳကိုဟန္႔တားေပးပါတယ္။ႏို႔တိုက္မိခင္
မ်ား အဆီက် က်န္းမာၾကျခင္းမွာ ႏို႔တိုက္ဖို႔အတြက္     မိခင္ရဲ့ခႏၶာကိုယ္မွ တရက္ကိုပွ်မ္းမွ် ကယ္လုိရီ
၅၀၀ ခန္႔အသံုးျပဳရတဲ့အတြက္ ေျပးရျခင္းနဲ႔ တူညီတဲ့အတြက္ေၾကာင့္လုိ႔ဆိုပါတယ္။

ကမၻာ့က်န္းမာေရးအဖြဲ႔ႀကီးက မိခင္ေတြဟာ ေမြးကင္းစကေလးကို    ၆ လခန္႔ ႏို႔ရည္သက္သက္ တုိက္
ေကၽြးသင့္ျပီး ေနာက္ပိုင္းမွာ အျခားအစားအစာနဲ႔အတူ ၂ ႏွစ္ ခန္႔ဆက္လက္ႏို႔တိုက္သင့္တယ္လို႔တုိက္
တြန္းထားပါတယ္။

source:www.zwekabin.org

No comments:

Post a Comment